لوازم مصرفی خودرو

خودرو و هر وسیله نقلیه ی دیگر برای بهبود عملکرد خود نیاز به یک سری لوازم و قطعات دارند. این قطعات با گذشت زمان و با کارکرد خودرو باید تعویض و یا تعمیر شوند. زمان تعویض هر یک از لوازم مصرفی با یک دیگر متفاوت می باشند و بستگی به میزان استفاده خودرو و کیفیت قطعه استفاده شده دارد.

انواع لوازم یدکی خودرو

لاستیک خودرو: لاستیک خودرو به دلیل تماس با سطح زمین دارای مقاومت بالایی می باشد. زمان تعویض لاستیک ها بین 70 الی 100 هزار کیلومتر کار می باشد اما به طور کلی طول عمر لاستیک ها بستگی به مسیرها، جاده ها، نوع رانندگی، آب و هوا و... دارد.

تسمه خودرو: از پرفروش ترین لوازم یدکی خودرو می باشد که جنس آن از لاستیک است. از تسمه برای انتقال نیرو از یک وسیله به وسیله ی دیگر استفاده می شود.

باتری خودرو: باتری یکی از مهم ترین اجزای خودرو می باشد که بدون آن ماشین روشن نمی شود. باتری نیروی لازم برای استارت خودرو و برق لازم در زمان خاموش بودن خودرو را تامین می کند. باتری خودرو باید هر دو سال تعویض شود.

شمع خودرو: شمع از قطعات اصلی موتور خودرو است که در بالای سیلندر و محفظه ی احتراق قرار دارد و از جنس الکترود و چینی ساخته شده است. شمع خودرو با رساندن جریان برق در محفظه ی احتراق و انفجار بخاردر آن باعث به حرکت در آمدن خودرو می باشد. زمان مناسب برای تعویض شمع خودرو هر 50 هزار کیلومتر است.

روغن و ضد یخ خودرو

روغن های خودرو دارای انواع مختلفی هستند علاوه بر روان کنندگی کاربردهای متنوعی در بخش های مختلف دارند. توتال (Total)، هیوندای اکس تیر (Hyundai Xteer)، بیزول (Bizol)، تاپ وان (Top 1)، پترونول (Petronol)، کاسپین (Caspian)، آیسین (Aisin)، آترود (Atrod)، بهران (Behran)، کاسترول (Castrol)، اسپیدی (Speedy)، مارشال (Marshal)، سوناکس (Sonax) و لیکومولی (Liqui Moly) از برندهای تولیدکننده انواع روغن ها و مکمل های خودرو می باشند.

روغن موتور: موتور خودرو از قسمت های مهم خودرو می باشد که نیازمند به مراقبت و رسیدگی برای بهبود عملکرد خودرو می باشد. استفاده از روغن موتور با کیفیت و خوب یکی از راه های مراقبت از موتور خودرو است. روغن موتور برای روان سازی و جلوگیری از زنگ زدن قطعات موتور خودرو و بهینه سازی عملکرد موتور خودرو مورد استفاده قرار می گیرد. روغن موتور از ترکیب نفت خام و افزودنی های روغن موتور به دست می آید. روغن موتور بهران، روغن موتور سپاهان، روغن موتور ایرانول از برندهای معتبر و شناخته شده روغن موتور می باشند.

مکمل سوخت و روغن خودرو: مکمل های روغن موتور یک ترکیب شیمیایی با روغن موتور است که سبب افزایش قدرت روان کاری روغن موتور می شود. مکمل های روغن علاوه بر افزایش قدرت روان کاری از زنگ زدگی قطعات، کاهش حجم روغن موتور، اکسید شدن روغن موتور و تشکیل رسوبات سخت در موتور جلوگیری می کنند و باعث کاهش مصرف سوخت، استارت آسان، ثابت نگه داشتن ویسکوزیته روغن موتور و کاهش گازهای آلاینده می شوند.

روغن گیربکس: روغن گیربکس وظیفه ی روان کردن فلزات و قطعات چرخ دنده، حفظ وضعیت مطلوب واشرها و انتقال نیروی موتور به بخش های مختلف خودرو را بر عهده دارد. روغن گیربکس نسبت به روغن موتور دارای غلظت بیشتری است. روغن گیربکس را می توان به دو دسته ی روغن مخصوص جعبه دنده های دستی و روغن مخصوص جعبه دنده های اتوماتیک تقسیم کرد. روغن گیربکس های دستی را باید پس از 30 تا 100 هزار کیلومتر کار کردن و روغن گیربکس های اتوماتیک را پس از 100 هزار تا 160 هزار کیلومتر کار تعویض کرد.

ضد یخ: ضد یخ با اضافه شدن به رادیاتور و ترکیب شدن با آب رادیاتور از یخ زدن موتور در فصل زمستان و پوسیدگی و زنگ زدن اجزای مختلف سیستم خنک کننده و دیواره های موتور جلوگیری می کند. ضد یخ ها از لحاظ مواد تشکیل دهنده دارای دو نوع ضد یخ معدنی (روغنی) و ضد یخ آلی (الکلی) می باشند. ضد یخ های معدنی از پرمصرف ترین ضد یخ ها هستند که مدت زمان کارکرد آن ها یک الی دو سال می باشد. اگر از ضد یخ های الکلی بیش از حد استاندارد استفاده شود باعث از بین رفتن و خوردگی بدنه ی موتور می شود اما این مشکل در ضد یخ های روغنی وجود ندارد.

روغن هیدرولیک: از روغن هیدرولیک برای روان کردن و به حرکت در آوردن فرمان و دیگر قسمت های هیدرولیکی ماشین استفاده می شود. از روغن هیدرولیکی در خودروهای سنگین و جرثقیل نیز استفاده می کنند. این را باید هر 80 هزار کیلومتر و یا زمانی که رنگ آن تیره شد تعویض شود. روغن های هیدرولیکی دارای دو نوع مصنوعی و نفتی (معدنی) هستند. روغن های مصنوعی از مواد طبیعی ساخته شده اند و قیمت بالایی دارند و هیچ گونه خطری برای انسان و محیط زیست ندارند. اما روغن های نفتی از مواد نفتی ساخته می شوند قیمت مناسبی دارند و خطر جدی برای محیط زیست و سلامت انسان می باشند. شرکت های بهران، پارس و ایرانول از معتبرترین شرکت ها در زمینه ی تولید روغن هیدرولیک می باشند

روغن ترمز: سیستم ترمز خودرو برای متوقف کردن خودرو نیاز به روغن ترمز دارد. این روغن در سیلندر های ترمز قرار می گیرد و باعث به حرکت در آوردن تمام قسمت های ترمز و سپس توقف خودرو می شود.

فیلتر خودرو

فیلتر هوای خودرو از ورود ذرات ناخالص و آلاینده بسیار زیادی که در هوا وجود دارد به داخل موتور جلوگیری می کند. این ذرات آلاینده عبارتند از : گرد و غبار، شن و ماسه، رطوبت، گرده گیاهان، ذرات ریز و... که باعث آسیب و اختلال در عملکرد موتور خودرو می شوند. برای بهبود عملکرد خودرو استفاده از فیلترهای با کیفیت و تعویض به موقع آن ها ضروری است فیلترها از جنس های مختلف مثل کاغذ، سلولز، کتان، اسفنج و فلز ساخته شده اند. فیلترها با توجه به محل قرارگیری و نصب آن ها دارای انواع محتلفی از جمله فیلتر هوا، فیلتر کابین، فیلتر سوخت و فیلتر روغن دارند.

فیلتر هوا: موتور خودرو برای انتقال نیرو و احتراق به هوای تمیز نیاز دارد. بنابراین فیلترهای هوا در ورودی محفظه ی موتور قرار می گیرند تا از ورود گرد و غبار و ذرات آلاینده به داخل موتور جلوگیری کنند و هوای پاک و تمیز را وارد موتور کنند. فیلترهای هوا دارای جنس های سلولزی، کتان و اسفنج می باشند. نوع ذرات آلاینده می تواند روی طول عمر فیلترها تاثیر گذار باشد. بالا رفتن مصرف انرژی و پایین آمدن سرعت خودرو از علائم کثیف بودن فیلتر و زمان تعویض آن می باشند.

فیلتر کابین: این فیلترها از طریق سیستم تهویه هوا از ورود گرد و غبار و آلودگی ها به داخل کابین خودرو جلوگیری می کند. فیلتر کابین دارای انواع فیلتر کابین معمولی، فیلتر کابین کربن فعال و فیلتر کابین بایو فانکشنال هستند.. فیلتر معمولی از ورود گرد و غبار به داخل کابین جلوگیری می کند. فیلتر کربن فعال با یک لایه اضافه کربن نسبت به فیلترهای معمولی از ورود بوی نامطبوع و گازهای مضر مثل دی اکسید گوگرد و اکسید نیتروژن به کابین جلوگیری می کند. فیلتر بایو فانکشنال مانع از ورود میکروب ها و مواد آلرژی زا به مقدار بالایی به داخل کابین می شود.

فیلتر سوخت: سوخت داخل موتور خودرو با بدون ناخالصی باشد و وجود هر گونه ناخالصی در سوخت ممکن باعث آسیب به موتور خودرو شود. به همین جهت فیلترهای سوخت در لوله های سوخت رسانی قرار می گیرند تا گرد و غبار و آلاینده ها را از سوخت جدا کنند و سوخت ورودی به موتور خودرو را تصفیه کنند. فیلترهای سوخت بهتر هر ساله تعویض شوند. آلودگی زیاد این فیلترها می تواند باعث کاهش ورود سوخت به موتور خودرو شود.

فیلتر روغن: فیلتر روغن، روغن خودرو را تصفیه می کند و از ورود ناخالصی ها، روغن فاسد، آلودگی های محیطی، ذرات فلزی، ذرات معلق داخل روغن، ذرات ناشی از ساییدگی قطعات موتور و... به داخل موتور جلوگیری می کند. ورود این آلاینده ها به داخل موتور و تصفیه نشدن روغن موتور می تواند مانع از حرکت خودرو شود. جنس فیلتر روغن خودرو معمولا از جنس سلولز می باشد.

نکات خرید لوازم مصرفی خودرو

برای خرید روغن گیربکس باید به شاخص کیفی آن که عددی بین 1 تا 6 است توجه کنید. هرچه عدد آن بیشتر باشد کیفیت روغن نیز بهتر است. توجه به ویسکوزیته روغن از نکات مورد توجه در خرید روغن موتور می باشد. روغن موتور با ویسکوزیته بالا به دلیل محافظت از موتور مناسب برای استفاده در هوای گرم می باشد و روغن موتور با ویسکوزیته پایین مناسب استفاده در هوای سرد و دماهای پایین هستند. برای خرید فیلترهای خودرو نیز باید به نوع خودرو و محل استفاده از آن توجه کنید که با فیلتر مورد نظر مطابقت داشته باشد. اما به طور کلی برای خرید لوازم مصرفی خودرو باید به نوع خودروی خود، کیفیت محصول و قیمت آن توجه کنید.

مقایسه
loading 2 ثانیه
ارسال هشدار اگر قیمت محصول پایین تر از قیمت مشخص شده باشد.
تومان