جستجو در نتایج:

قیمت

  • از تومان
  • تا تومان
نمایش کالاهای موجود

تجهیزات اتوماسیون صنعتی

اتوماسیون صنعتی یعنی به کار گیری کامپیوترها، ربات ها و تکنولوژی های ارتباطی و اطلاعاتی با استفاده از برنامه نویسی برای مدیریت فرآیندها و ماشین آلات مختلف و به طور کلی هدایت خط تولید بدون دخالت انسان می باشد. به طور کلی می توان گفت که اتوماسیون صنعتی به معنای به کارگیری مجموعه ای از فن آوری ها و دستگاه های کنترل گر اتوماتیک با هدف کنترل خودکار فرآیندهای صنعتی با کمترین نیاز به دخالت نیروهای انسانی و به منظور دستیابی به کارایی بیشتر در مقایسه با کنترل دستی می باشد. اتوماسیون صنعتی برای بهبود عملکرد سیستم هایی مثل ماشین آلات، فرآیند تولید کارخانجات، هدایت و حفظ تعادل حرکت کشتی ها و هواپیما ها، ماشین های و ظرفشویی، درب های اتوماتیک اتوبوس ها، سیستم های تهویه در اتومبیل و... کاربرد دارند. سیستم های اتوماسیون شامل سه بخش کنترل کننده ها (PLC، PAC و PC )، محرک ها و اندازه گیرها می باشند، که هر دستگاه اندازه گیری در هرسیستم به سه بخش سنسور (Sensor)، ترانسدیوسر (Transducer) و ترانسمیتر (Transmitter) تقسیم می شوند. از مزیت های استفاده از تجهیزات اتوماسیون صنعتی می توان به کمتر شدن خطاهای انسانی، افزایش کیفیت تولید، انعطاف پذیری و سازگاری بیشتر برای ایجاد تغییرات و گسترش خطوط تولید، امکان کنترل از راه دور، بهینه سازی هزینه های عملیاتی، فعالیت بی وقفه و 24 ساعته و در نتیجه تولیدات بیشتر، بالا بردن سطح ایمنی نیروی انسانی در برابر خطراتی مثل برق گرفتگی، سقوط از ارتفاع، مواد شیمیایی، مواد منفجره و... و کیفیت بالای محصولات در نتیجه کمتر شدن خطاهای انسانی اشاره کرد. پی ال سی (PLC)، اچ ام آی (HMI)، کنترلر صنعتی (Controller)، رکوردر یا دیتا لاگر (Data Logger)، سنسور صنعتی (Sensor)، رله صنعتی (Relay)، مبدل های ارتباطی و لیمیت سوییچ (Limit Switch) از تجهیزات اتوماسیون صنعتی هستند که پی ال سی (دستگاه کنترل‌ گر منطقی) و اچ ام آی ( واسط بين انسان و ماشين) از مهم ترین تجهیزات اتوماسیون صنعتی می باشند. از بهترین برندهای پی ال سی می توان دلتا و تتا و از بهترین برندهای اچ ام آی دلتا را نام برد.

شرکت های تولید کننده تجهیزات اتوماسیون صنعتی

شرکت های زیادی در زمینه ی تولید تجهیزات اتوماسیون صنعتی فعالیت می کنند. از بهترین شرکت های تولید کننده تجهیزات اتوماسیون می توان زیمنس (Siemens)، شرکت ای بی بی (ABB)، راکول اتوماسیون (Rockwell Automation)، اشنایدر الکتریک (Schneider Electric)، امرون اتوماسیون ( Omron Automation)، هانیول (Honeywell Process Solutions)، مجموعه صنعتی داناهر (Danaher Industrial Ltd)، میتسوبیشی الکتریک (Mitsubishi Electric)، یوکوگاوا الکتریک (Yokogawa electric) و امرسون الکتریک (Emerson Process Management) را نام برد.

انواع سیستم های اتوماسیون صنعتی

سیستم های اتوماسیون صنعتی دارای سه نوع سیستم های اتوماسیون ثابت، انعطاف پذیر و قابل برنامه ریزی می باشند.

سیستم های اتوماسیون ثابت: از این نوع سیستم های اتوماسیون با استفاده از تجهیزات اختصاصی برای انجام کارهای ثابت و تکراری مثل عملیات مونتاژ قطعات محصولات به صورت خودکار استفاده می شود. هدف استفاده از این نوع سیستم ها افزایش نرخ تولید، کاهش هزینه ی واحد و در نهایت افزایش نرخ بهره وری می باشد. این سیستم ها همان طور که از اسمشان پیداست برای انجام کارهای ثابت کاربرد دارند، بنابراین بعد از به کارگیری تغییر آن و یا تغییر در طراحی محصول بسیار دشوار می باشد و امکان ارائه ی انواع مختلف محصولات را ندارند. استیج های رنگ ریزی، تقطیر کننده ها و خطوط تولید نمونه هایی از سیستم های اتوماسون صنعتی ثابت می باشند.

سیستم های قابل برنامه ریزی: اتوماسیون های قابل برنامه ریزی دارای کمترین انعطاف پذیری هستند و به دلیل تغییر برنامه های کنترلی تجهیزات اتوماسیون می توان بخشی از محصول و یا مونتاژ قطعات را تغییر داد. با این وجود در این اتوماسیون تغییر یا تنظیم مجدد سیستم برای تولید یک محصول جدید یا انجام یک عملیات جدید دشوار می باشد، بنابراین تغییر و تنظیم مجدد سیستم برای تولید محصول جدید به مدت زمان زیادی نیاز دارد. این سیستم ها برای فرایند تولید انبوه با حجم متوسط رو به بالا مورد استفاده قرار می گیرند. از این دسته از اتوماسیون‌ها اغلب برای بهبود نرخ و بهره‌وری تولید، با اجرای کارهای تکراری استفاده می‌شود. ماشین های کنترل شمارشی، ماشین کاغذ، ماشین لوله فولادی، خطوط مونتاژ در صنعت خودرو و ربات‌های صنعتی و ... مثال هایی از سیستم های قابل برنامه ریزی اتوماسیون صنعتی می باشند.

سیستم های انعطاف پذیر: این دسته از سیستم های اتوماسیون دارای قابلیت انعطاف‌پذیری بالایی برای طراحی محصول هستند و به تولید کنندگان اجازه می‌دهد تا محصولات مختلفی با رده‌های مختلف تولید کند و از روش ترکیبی به ‌جای تولید جداگانه استفاده می‌کند. تجهیزات کنترلی خودکار به کار رفته در این سیستم های اتوماسیون با تغییر کدهای مربوطه توسط اپراتورها سبب می شوند تا این اتوماسیون ها در مقابل تغییر نحوه ی طراحی محصولات بسیار انعطاف پذیر عمل نمایند. از جمله سیستم های اتوماسیون انعطاف پذیر می توان خطوط تولید ماشین های CNC چند منظوره، اتومبیل ها و وسایل نقلیه را نام برد.

راهنمای خرید تجهیزات اتوماسیون

افزایش کیفیت تولید، کاهش خطاهای انسانی، افزایش ایمنی نیروی انسانی، گسترش و تنوع در خط تولید از دلایل استفاده شرکت های کوچک تا بزرگ از تجهیزات اتوماسیون صنعتی می باشند. به همین جهت دقت در انتخاب و خرید تجهیزات اتوماسیون صنعتی اهمیت زیادی دارد. اولین نکته در خرید این تجهیزات در نظر گرفتن بودجه می باشد. شرکت ها در بازار برای خرید تجهیزات اتوماسیون صنعتی باید بودجه را با هزینه ی کل مالکیت در نظر داشته باشند. هزینه ها شامل قیمت خرید اولیه، راه اندازی و آموزش است. هزینه های نگهداری، حفظ و تعمیر اتوماسیون نیز وجود دارد. سنسورهای موجود در دستگاه های اتوماسیون به سیستم اجازه می دهد تا طیف وسیعی از صرفه جویی را برای کل هزینه عملیات در بر داشته باشد. نرم افزار تحلیلی با مزایایی مانند کاهش مصرف انرژی و اجزای ایمنی، اپراتورها را از آسیب حفظ می کند. سرمایه گذاری در اتوماسیون صنعتی می تواند منجر به تولید بیشتر واحدها در شرکت بزرگتر شود. عمر تجهیزات می تواند برای سال های زیادی ادامه داشته باشد و با نگهداری روزمره پایدار بماند، بنابراین خرابی ها کم می شود. نکته بعدی که باید به آن توجه کنید این است که آیا دستگاهی که برای اتوماسیون صنعتی که انتخاب شده است تمام ویژگی هایی که خریدار نیاز دارد را شامل می شود؟ کار با شرکای معتبر و قابل اطمینان، مصاحبه با آن ها و یادگیری در مورد پروژه های قبلی از دیگر نکات مهم در هنگام خرید تجهیزات اتوماسیون صنعتی می باشند.

مقایسه
loading 2 ثانیه
ارسال هشدار اگر قیمت محصول پایین تر از قیمت مشخص شده باشد.
تومان